LØPSKONSEPTET

Landskamp.no er et av de største og mest prestisjefylte bilcrossløpene som arrangeres i Norge. Klassene som kjøres er bilcross senior/åpen, bilcross damer og bilcross junior. I tillegg inviteres rallycross og (fra 2018) Rallycross Historic (RCH) som gjesteklasse.

Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no

 

Kampen om å være først til å melde seg på til løpet gjenoppstår hvert år. Påmeldingsdagen kl 00:05 –  altså fem minutter etter at påmeldingen er åpnet – er det ikke uvanlig å ha opp til 30 påmeldte. Det er ikke uvanlig at opp til 240 deltakere er påmeldt til Landskamp.no løpsdagen. Kanskje det blir deltakerrekord i år?

Innledende omganger kjøres med tre runder i alle klasser. BC-klassene kjøres med seks – rallycross med fem – biler pr. heat. Rekkefølgen  i de innledende omgangene kjøres i rekkefølgen; BC åpen, BC junior, BC dame og til sist gjesteklassene rallycross og Rallycross Historic.

Det kjøres også en 5. omgang (semifinale) i klassen BC åpen. Denne kjøres med åtte biler, og med fire runder pr. heat.

Finaler kjøres i rekkefølge blir annonsert på offisiell oppslagstavle. Finaler i BC åpen kjøres med 8 biler pr. heat og med fem runder. To biler rykker opp til neste finale, plassert i bakerste ledd på startplata; bak spor fem og seks. Det kjøres seks finaler (F – A).

I øvrige klasser kjøres finalene med seks biler over fem runder. Èn bil rykker opp til neste finale. Ved inntil 15 deltakere i èn klasse, kjøres det èn finale i hver klasse. Ved 16 til 32 deltakere kjøres det to finaler, og ved 33 – 60 deltakere kjøres det fire finaler. Dersom flere må bryte under en finale, rykker den som har kjørt lengst distanse på banen foran.

Alle heat starter på linje, unntatt semifinaler, som starter etter eget oppsett:

Semifinaleoppsett BC åpen