OM ARRANGØREN

Foto: Anne-Carine Nilsen

Indre Østfold har gjennom flere tiår utviklet seg til å bli et sentrum for motorsport i Norge. Dyktige funksjonærer med en urokkelig innsatsvilje. Utøvere med et brennende engasjement for motorsport, heiet frem av et ivrig publikum. Alt dette i kombinasjon med hva Indre Østfold har å tilby, gjør at NMK Trøgstad kan arrangere motorsportsarrangement i særklasse, oppnå gode resultater og sørge for rekruttering inn i motorsportmiljøet.

NMK Trøgstad ble etablert i 1982 med bakgrunn i oppblomstringen av bilcrossaktiviteten. Gjennom årene har mange grener innen motorsport kommet til, og pr i dag har klubben aktive utøvere innenfor bilcross, rallycross, rally, dragracing, gokart, asfaltracing, drifting og enduro. Klubben har «avlet» mestere i de fleste grener. Her kan nevnes europamester i dragbike, NM-mestere i flere rallycross klasser, NEZ-mester gjennom 8 år. Klubben har også flere profiler på adelskalenderen til NMK. I dag er en av våre fremste profiler Thomas Bryntesson i rallycross, Emil Heyerdahl i Formula STCC og Jenny Jakobsen i gokart.

NMK Trøgstad eier Trøgstad Motorsenter hvor man finner bane for gokart, fasiliteter for 2-hjuls aktiviteter, «Mekkegarasjen Trøgstad Motorsenter» (mekkegarasje for ungdom), og et klubbhus. Rallycross og bilcrossbane har vi på Momarken Bilbane, sammen med KNA og NAF.

Det første løpet på Momarken Bilbane ble arrangert i 1973, med profiler som Jackie Stewart m.fl. Vi har også arrangert EM i rallycross, og bilcrossløp med 350 deltagere. Vi arrangerte NMKs Landsfinale i 1998 og i august 2017. I 2013 og 2018 arrangerte klubben NMK Sommercup Gokart. I 2019 skal gokartløpene “Big Prize” (5. mai) og nyskapningen “Høstmester’n” (6. oktober) arrangeres ved motorsenteret. Ellers arrangeres bilcross-arrangementet «Landskamp.no», NM i rallycross og diverse mindre løp av klubben på Momarken Bilbane.

Klubben har i alle år hatt et stort aktivitetsnivå, og våre medlemmer har bemerket seg både på bane og ellers i organisasjonen. I 2016 ble gokartanlegget ved Trøgstad Motorsenter oppgradert med nytt asfaltdekke, og i 2018 er depot utvidet. En stor dugnadsånd blant våre medlemmer bidrar til å gjennomføringen av prosjektene.

NMK Trøgstad var tidlig ute med å samarbeide på tvers av organisasjoner, og dannet i 1992 Indre Østfold Motorsport, i samarbeid med NAF og KNA. Et unikt samarbeid som viser at det finnes både vilje og evne til å tenke alternativt og nytt.

NMK Trøgstad drives etter NMKs vedtekter, og vi har i dag ca 270 medlemmer. En stor andel er aktive, men også mange bistår klubben som funksjonærer. NMK Trøgstad gjennomfører egen funksjonæropplæring som sertifiserer disse, for å sikre trygghet i deres roller. Gjennom våre arrangement har vi høyt fokus på å ivareta våre funksjonærer på en best mulig måte, både for at de skal føle trygghet i rollen de går inn i, men også for å ta del i de sosiale sidene ved motorsportmiljøet. Klubben arrangerer bl.a. felles bespisning for alle funksjonærer og deltakere på fastsatte tidspunkt gjennom arrangementene våre for å sikre dette.

NMK Trøgstad ønsker å skape gode motorsportminner! Dette skal vi gjøre ved å tilby actionfylte opplevelser, hyggelige sosiale arenaer og ikke minst ved å inkludere den enkelte. – Det være seg utøvere, publikum eller funksjonærer.